torsdag 6 september 2012

Chokladglass


Raw Chokladglass

Kalorier/port: 232 kcal
Av. Johanna N. de Agé

En portion innehåller:
protein: 4 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 9 g
Fiber: 5.8 g
vatten: 104 g

Ingredienser (1 portion):
2 mellanstora bananer (140 g)
2-3 msk raw kakao (10-15 g), här 2 msk
1 tsk cacaonibs (1 g). Kan bytas ut mot ex. finhackad mörk choklad, ingår dock ej i näringsberäkningen.
1/2 - 1 tsk vaniljpulver (notera, ej vaniljsocker)
(1 msk kakaosmör eller kokosolja, här 5 g kokosolja. Kan uteslutas)
Tillbehör: Hushållsmixer. Vid användning av kokosolja, använd en som är kallpressad eftersom
upphettningen tar bort själva kokossmaken.
Gör så här:
1. Skär bananen i skivor och lägg den i frysen tills den är fryst
2. Ta fram bananen och låt den tina i 5-10 minuter (om den är helt genomfryst). Smält under tiden fettet i
ett vattenbad.
3. Mixa bananen snabbt tillsammans med kakaon och vaniljpulvret tills det blir en jämn smet.
4. Ringla över fettet och mixa snabbt igen. (Fettet stelnar när det blir kallt och blir små knapriga bitar som
smälter i munnen.
Servera omgående med cacaonibs och/eller hackad choklad. Om glassen tinat för mycket sätt in den några
minuter i frysen igen. Genomfrys den dock ej, då blir det bara en fast klump som tar lång tid på sig att bli
mjuk igen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar