onsdag 5 september 2012

God omelett


Ungsbakad Omelett med getost

Kcal per portion: ca 300 Kcal
Gram per portion: 
protein: 22 g
kolhydrater: 3 g
fett: 22 g
fiber: 1,2 g
vatten: 83 g

Ingredienser (1 portion):
2 ekologiska ägg, 110 g
1-2 tsk grädde (40 % fett), 5 g
10 tunna getostskivor (25 % fett), 30 g
1 näve bladspenat, 25 g
3 champinjoner, 66 g
grillkrydda, cayennepeppar, svartpeppar, lökpulver och salt

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader och koka upp lite vatten i bottnen på en kastrull.
2. Ånga spenaten och champinjonerna över vattnet i en trådsil (med lock på) i ca 3 minuter och vispa under
tiden ihop ägg, grädde och kryddor.
3. Skaka av vattnet från spenaten och champinjonerna och lägg dom sedan i ungsformen. Häll över
äggsmeten, lägg osten ovanpå och jämna ev. till ytan med en sked. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

1 kommentar: