Ungsbakad Omelett med getost
Kcal per portion: ca 300 Kcal
Gram per portion:
protein: 22 g
kolhydrater: 3 g
fett: 22 g
fiber: 1,2 g
vatten: 83 g
Ingredienser (1 portion):
•2 ekologiska ägg, 110 g
•1-2 tsk grädde (40 % fett), 5 g
•10 tunna getostskivor (25 % fett), 30 g
•1 näve bladspenat, 25 g
•3 champinjoner, 66 g
•grillkrydda, cayennepeppar, svartpeppar, lökpulver och salt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader och koka upp lite vatten i bottnen på en kastrull.
2. Ånga spenaten och champinjonerna över vattnet i en trådsil (med lock på) i ca 3 minuter och vispa under
tiden ihop ägg, grädde och kryddor.
3. Skaka av vattnet från spenaten och champinjonerna och lägg dom sedan i ungsformen. Häll över
äggsmeten, lägg osten ovanpå och jämna ev. till ytan med en sked. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Har du testas den?Är den god?
SvaraRadera