Kokosbröd
Kalorier/port (3 skivor = 1/8 sats): 191 kcal
Av. Johanna N. de Agé
Ev. vitaminer och mineraler från kokosmjölet ingår ej i näringsberäkningen, utan endast kcal, protein, fett, kolhydrater och fiber ingår.
Innehåller per portion:
Proteiner: 13 g
Kolhydrater: 1 g
fett: 15 g
fiber: 9 g
vatten: 64 g
Ingredienser (1 sats ≈ 8 port):
•10-12 ägg, här 12, 660 g
•50 g normalsaltat smör
•2 dl kokosmjöl (60 g)
•1/2 tsk salt
•1-2 tsk bakpulver
Ingredienser - i beräkningen (1 port = 1/8 sats):
•83 g ägg
•6.3 g smör
•15 g kokosmjöl
OBS! Det går inte att byta ut kokosmjölet mot malda kokosflingor eftersom de innehåller för mycket fett och
därför inte suger upp vätska lika bra.
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda kokosmjöl och bakpulver i en skål.
2. Vispa äggen pösigt och tillsätt det smälta smöret och saltet
3. Blanda sen i mjölblandningen med äggen och häll smeten i en ugnsäker form (ev. smord). Häll i smeten
och grädda mitt i ugnen i 30-40 min. (Lägg ev lite bakplåtspapper i botten på formen så lossnar brödet
lättare.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar