onsdag 5 september 2012

Isodieten

Detta är en ny diet som baseras på GI-dieten och den amerikanska Zone dieten. 

Dieten av är framtagen av fyra svenskar, Kristina Andersson, Martin Brunnberg och Fredrik Paulún.  Iso står för isokalorisk diet vilket innebär att man fördelar energin jämt mellan de olika näringsämnena. Det blir alltså en sådan här  fördelning av intaget, 33% kolhydrater, 33% fett och 33% protein. Fredrik  Paulún menar att detta är bra för matsmältningen samtidigt som det är effektivt och skonsamt för kroppen.

Med denna diet får ditt dagliga intag av kalorier inte överstiga 1600. Fastän du får i dig så lite kalorier kommer du känna dig mätt eftersom du ökar intaget av rätt fetter, protein och kolhydrater. Isodieten är dessutom glutenfri vilket är bra för magen, både om man har glutenallergi eller inte.

Man beräknar att du kommer gå ner mellan 1.0 och 1.5 kilo per vecka men ibland gå ner mindre.  Minskningen är större i början än i slutet men man ska gå ner ungefär 8 kilo de första 8 veckorna. Efter de 8 veckorna kan man börja äta normalt men viktigt att hålla samma fördelning på intaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar